Ajansara kara logo web sitesi nasıl kurulur ajansara

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Sadece projenizin ihtiyaçlarınızı yazmanız yeterli,
gerisini bize bırakın.

1
2
3
4
Projenizin ihtiyaçlarını paylaşın
İhtiyaçlarınıza en uygun ajansları belirleyelim
24 saat içinde 1-4 ajans projeniz ile ilgili sizinle iletişime geçsin
Size uygun ajansı seçin ve projenize hemen başlayın

10 Adımda KOBİ web sitenizi kurun

1. İyi bir alan adı edinin

Web sitesi adresiniz olarak da bilinen alan adınız(domain), sitenize giriş noktasıdır. Arama motoru optimizasyonu (SEO) için olduğu kadar kullanılabilirlik açısından da iyi bir izlenim bırakması önemlidir.

En uygun alan adını bulmak için işte bazı ipuçları:

  • Yazımı kolay olsun. Argo, uydurma veya son derece ezoterik kelimeler kullanmamaya çalışın. 
  • Mümkün olduğunca kısa tutun. Ne kadar kısa olursa, hatırlamak ve doğru yazmak o kadar kolay olur. 
  • Uygun alan uzantısını kullanın. .gov, .edu veya .org gibi başka bir uzantı kullanmak daha uygun olmadıkça, her zaman bir .com alan adı yapmaya çalışın (.net, .co vb. kulllanmamaya özen gösterin). 
  • Sayılardan ve kısa çizgilerden kaçının. Hatırlanması zordur ve yalnızca kelime içeren alan adlarından daha az zarif ve akılda kalıcıdır. Alan adını seslendirirken yanlış anlaşılabilir. 
  • Gelecekteki büyümeyi kolaylaştırmak için adresi genişletin. Örneğin Amazon.com, BooksOnline.com’dan çok daha geniş bir web sitesi adresidir ve Amazon’un, orijinal amacı olduğu gibi, yalnızca kitaplar yerine hemen hemen her tür tüketici ürününü satmasına izin verir. 
  • Unutulmaz olduğundan emin olun. İnternetteki pek çok web sitesinde, web sitenizin adının akılda kalıcı olması önemlidir, böylece insanlar gelecekte ona nasıl erişeceklerini hatırlayacaklardır. 
  • Alan adını araştırın. Google’da benzer bir web sitesi adresinin çevrimiçi olup olmadığını görmek için ve herhangi bir kayıtlı ticari marka içermediğinden emin olmak için patent sorgulaması yapın.
  • Fiyatın doğru olup olmadığını kontrol edin. Çoğu iyi alan adı alındığı ve bu yüzden mevcut sahibinden satın alınması gerekeceği için, istediğiniz web sitesi adresini makul bir fiyata satın alıp alamayacağınızı belirleyin. Ne olacağını ön göremediğiniz bir iş için tutupta 200000TL para harcamayın.
  • Anlamsız isimlerden kaçının. Kullanıcıların işletmenizin ne olduğunu hemen anlayabilmesi için bir anlam taşıyan bir ad seçin. Yahoo ve Google akılda kalıcı isimlerdir, ancak markalaşmaları çok pahalıydı ve küçük işletmenizin bütçesi aynı olmayacağı için bunu yapmaktan kaçının.
  • SEO dostu bir URL oluşturun. Uygun olduğunda, anahtar kelimeleri ve coğrafi konumu içeren SEO dostu bir web sitesi adresi bulmaya çalışın; örneğin, “www.mapping.com”. 

2. İyi teknik destek başta olmak üzere, güvenli ve ölçeklenebilir bir hosting hizmeti satın alın

Bir hosting şirketi, bir web sitesinin internette görüntülenmesi için gerekli teknolojiyi ve hizmetleri sunan bir şirkettir. Alan adınızı barındırma sağlayıcınıza bağlarsınız, böylece kullanıcılar web sitesi adresinizi ziyaret ettiklerinde, barındırma hesabınızda sakladığınız web siteniz gösterilmiş olur.

Barındırma hizmetleri, seçtiğiniz teknoloji ve desteğe bağlı olarak ayda 2 ila 100 dolar arasında bir maliyete sahip olabilir. Malesef dolar diyoruz çünkü Türkiye’de de durum aynı şekilde.

Aylık plan yerine yıllık plan satın alırsanız genellikle indirim alabilirsiniz. Öncelikle 3 aylık bir hizmet alıp hosting şirketini deneyebilir, sağladıkları teknik destek ve kaliteye göre kalabilir veya sitenizi başka bir hosting firmasına geçirebilirsiniz.

İşte iyi bir web sitesi barındırma planı seçmek için bazı kurallar:

  • Ayda 15 lira gibi düşük bir fiyata “paylaşılan sunucu” barındırma planı alabilirsiniz, ama bunu yapmanızı önermiyoruz. Paylaşılan hosting, bir sunucuyu ve kaynaklarını diğer müşterilerle paylaştığınız anlamına gelir, bu da sitenizin performansını olumsuz etkiler. Ayrıca, paylaşılan sunucunuzdaki diğer web sitelerinden biri saldırıya uğrarsa, web sitenize de virüs bulaşması mümkündür. Yani bir bakmışsınız tüm çabalarınız yok olmuş. Puf.
  • Bir “adanmış sunucu” (dedicated hosting) planı barındırma en pahalı seçenek maliyetli başına 2.000 ila 100 dolar arasında olabilir sitenizi en iyi şekilde çalıştıracaktır.Özel bir sunucu planına sahip olmak, fiziksel sunucu makinesinin tamamen sitenize ayrıldığı anlamına gelir; bu nedenle, tüm kaynaklar sizindir ve teknoloji optimal olduğu sürece paylaşılan bir barındırma planından daha güvenlidir. Ancak bu fiyatlar, çoğu küçük işletmenin genellikle ödemeye hazır olduğundan çok daha pahalıdır. Çok yüksek performanslı bir siteye sahip olduğunuzda, güzel bir şey olabilir, ancak çoğu girişim ve küçük işletme için aşırıdır. Gereksizdir. Dedicated ve VPS hizmetlerinden başlarda uzak durun. Paranızı çöpe atmayın.  
  • Hosting şirketinizin telefon ve/veya sohbet desteğine sahip olduğundan emin olun, böylece bir sorununuz olduğunda hızlı bir şekilde yardım alabilirsiniz. E-posta desteği genellikle çok uzun sürebilir ve bir sorunun hemen çözülmesi gerektiğinde sinir bozucu hale gelebilir. Telefon desteği en iyisidir, bilet açma sistemi de hızlı cevap alabilirseniz işinizi görecektir.
  • Sunucunuza erişmek için cPanel gibi kullanımı kolay bir sunucu arayüzü olması gerekir. Size yardımcı olması için profesyonel bir sunucu yöneticisi tutmaya gücünüz yetmediği sürece, sunucu içeriğinizi görüntülemek ve değişiklik yapmak için terminal komutlarını kullanmak zorunda kalmazsınız. Bu işlerden pek anlamıyorsanız komut olaylarına girmek isteyeceğinizi kesinlikle düşünmüyoruz.   
  • İdeal olarak, barındırma şirketinizin gözden geçirebileceğiniz yayınlanmış bir güvenlik protokolü vardır, böylece sunucularını nasıl güvende tuttuklarını bilirsiniz.  

Bazı hosting çözümlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz. Eğer hedef kitleniz Türkiye’de ise Türkiye’den bir hosting hız açısından faydanıza olacaktır.

3. İşletmenizin net bir açıklamasını dikkat çekici bir şekilde gösterin

İnsanların kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı hemen bilmelerini sağlamak önemlidir, böylece küçük işletme web sitenizi ziyaret ettiklerinde kafaları karışmaz. Ana sayfanızın ve sonraki banner’larınızın hizmetlerinizin görsel temsilleri olduğundan ve ayrıca sayfanın üst kısmına yakın bir yerde kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı açıklayan bir tanıtım metninizin bulunduğundan emin olun.

Ek olarak, hem ana hem de altbilgi gezinme menülerinizin “Hakkımızda” sayfa bağlantılarına kolayca erişilebildiğinden emin olun, böylece insanlar tıklayabilir ve işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinebilir. Kim olduğunuz, misyonunuz ve hayalleriniz, ürün ve hizmetleriniz kadar önemlidir.

4. En iyi içerik yönetim sistemini uygulayın

İçerik yönetim sistemi (CMS), dijital içerik oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir yazılım programı veya uygulamasıdır. İyi bir CMS, sitenizi korumanıza yardımcı olur ve kullanmak için fazla teknik bilgiye ihtiyacınız yoktur. 

Benzersiz ihtiyaçlarınız için tasarlanmış bir CMS seçmelisiniz; kullanım kolaylığı, genişletilebilirlik ve bütçe gibi farklı nedenlerle farklı sistemler kullanılır.

Aşağıdaki seçenekler, güçlü ve zayıf yönleriyle beraber açıklamalarını içeren bazı popüler sistemlerdir.

WordPress

WordPress, dünyanın en popüler CMS’sidir. Sitenizin işlevselliğini genişletmek için geniş, aktif bir destek topluluğuna ve birçok yararlı eklentiye sahiptir. (Ve istediğinizi yapan bir eklenti bulamazsanız, sizin için bir tane yapabilecek bir WordPress geliştiricisi bulmak kolaydır.)

SEO mu lazım pat bir eklenti kurun, hız mı gerekiyor bam bir diğeri. Bu eklentilerin özelliklerinin %70’i ücretsizdir hem de!

Çoğu web sitesi geliştiricisi WordPress’e aşinadır, bu nedenle sitenizde çalışabilecek biri veya ajans bulmak zor değildir. Normalde, esnekliği ve genişletilebilirliği nedeniyle küçük işletmelerin web sitelerini oluşturmak için WordPress kullanmaları gayet uygundur.

Bununla birlikte, WordPress’in en büyük zayıflığının güvenlik olduğu unutulmamalıdır – çok popüler olduğu için bilgisayar korsanları sürekli hedef alırlar. WordPress sitenizin saldırıya uğramaması için düzenli olarak bakımı ve güvenliğinin sağlanması gerekir. Popüler bir güvenlik plugini kurarak bu sorunun %99’unu çözebilirsiniz. 

Drupal

Drupal bir başka popüler CMS’dir. Esneklik, kullanım kolaylığı ve büyük bir destek topluluğu dahil olmak üzere WordPress ile aynı faydaların çoğunu sunar. Özellikle WordPress’ten daha güvenli bir CMS’dir; ancak, çok sayıda eklenti veya tema seçeneğine sahip değildir, bu da onu daha az genişletilebilir kılar.  

Joomla

Bir diğer popüler CMS, Joomla! kutusundan çıktığında, WordPress’ten daha iyi SEO, güvenlik ve çok dilli yeteneklere sahiptir; ancak birkaç eklentinin yardımıyla WordPress, Joomla’nın yeteneklerini aşar.

Squarespace

Squarespace , web sitesi ve blog oluşturmayı kolay bir “sürükle ve bırak” deneyimi haline getiren, aylık veya yıllık olarak abone olduğunuz bir hizmettir. Web sitesi tasarımı, geliştirme, yazılım bakımı, ölçümler, yıllık satın alma ile alan adı, SSL güvenliği, 24/7 desteği ve hepsi tek bir pakette barındıran sınırsız bant genişliği ve depolama içerir.

Özellikle reklam öğeleri için uygundur ve size birinci sınıf tasarım şablonları sunar. Kısıtlı bir bütçeniz varsa, basit ve güzel bir siteye ihtiyacınız varsa, ancak bir web sitesi tasarımcısına paranız yetmiyorsa, bu sizin için harika bir hizmettir.  

Squarespace ile WordPress, Drupal ve Joomla’dan çok daha küçük bir öğrenme eğrisi var, ancak neredeyse genişletilebilirlik seçeneği yok. Ancak, çok az teknik bilginiz varsa veya hiç yoksa ve bir web sitesi kurmanın hızlı ve kolay bir yolunu arıyorsanız, Squarespace sizin için mükemmel bir seçenektir.

Wix

Wix , Squarespace’e çok benzer, ancak biraz daha kullanıcı dostudur. Aylık, ancak yıllık olmayan abonelik sunar ve benzer özellikler içerir. Wix aynı zamanda bir sürükle ve bırak oluşturucudur – öğeleri sayfanın herhangi bir yerine serbestçe sürükleyip bırakabilirsiniz. Wix’i kullanmanın öğrenme eğrisi Squarespace’den bile daha kısadır, bu nedenle bir siteyi hızlı bir şekilde yayınlamanız gerekiyorsa, bu en iyi seçeneğiniz olabilir.   

Wix’in Squarespace’den çok daha fazla şablonu vardır, ancak bir şablon seçtikten sonra ona bağlı kalmalı veya sitenizi tamamen yeniden oluşturmaya zorlanmalısınız. Squarespace ile tüm siteyi yeniden oluşturmak zorunda kalmadan şablonunuzu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. 

5. İyi bir e-ticaret platformu seçin

Web siteniz üzerinden ürün ve / veya hizmet satmayı planlıyorsanız, bunu yapmak için doğru teknolojiye ihtiyacınız olacak. (Şu anda herhangi bir şey satmıyorsanız, e-ticaret karınızı potansiyel olarak artırabileceğinden bunu yapmayı düşünebilirsiniz.)

Kullanıcıların sizinle çevrimiçi olarak finansal olarak işlem yapmasına izin vermeye karar verirseniz, sizin için doğru platformu seçmeniz gerekecektir. iş modeli.

İşte bazı popüler küçük işletme e-ticaret platformları:

WooCommerce

WooCommerce , dünyanın en popüler e-ticaret platformlarından biridir – WordPress web sitenizi çevrimiçi bir mağazaya dönüştürebilir. WordPress gibi, mevcut birçok eklenti vardır ve WordPress’e eklenir, bu da onu son derece esnek kılar.

WooCommerce için önceden oluşturulmuş birçok ücretsiz ve premium tema vardır. (Kural olarak, saygın bir geliştiricinin premium bir temasını kullanmak daha iyidir çünkü daha iyi güvenlik ve buglar destek sunacaktır.)

Eğer teknoloji meraklısı değilseniz, kurmanıza yardımcı olması için büyük olasılıkla bir WordPress geliştiricisine ihtiyacınız olacaktır. WooCommerce ayrıca, küçük işletmenizin ihtiyaç duyabileceği çok yüksek miktarda yetenek ve ölçeklenebilirlik sunar.  

Shopify

Shopify , bir çevrimiçi mağaza oluşturup özelleştirmenize ve ürünleri, envanteri, ödemeleri ve nakliyeyi yönetmenize olanak tanıyan bulut tabanlı bir e-ticaret platformudur. WooCommerce gibi bir WordPress uzantısı değildir – Shopify sunucusunda barındırılan bağımsız bir platformdur – dolayısıyla ana web siteniz varsa, e-ticaret siteniz teknik olarak bundan ayrı olacaktır.

Ana web sitenizde bir Shopify entegrasyon eklentisi yoksa, WordPress, Drupal, Wix vb. ile oluşturulan normal web sitenizden Shopify hesabınıza bağlanabilirsiniz.  

Özellikleri arasında sınırsız ürün, sınırsız bant genişliği, dolandırıcılık analizi, indirim kodları, raporlar ve çok daha fazlası bulunur. Shopify’ın temel avantajları, mağaza kurmak için bir geliştiriciye ihtiyacınız olmaması ve abone olduğunuzda backendeki her şeyin zaten sizin için ayarlanmış olmasıdır.

Olumsuz yanı, mağazanız üzerinde WooCommerce’de olduğu kadar fazla kontrole veya esnekliğe sahip olmamanızdır.

Shopify Plus

Shopify Plus , Shopify’dır, ancak daha yüksek düzeyde özelleştirme, daha fazla personel hesabı ve uluslararası e-ticaret seçenekleriyle. Aynı zamanda daha yüksek bir destek seviyesine sahiptir. Bununla birlikte, tüm bunlar açıkça daha yüksek bir abonelik maliyeti ile geliyor ve hala WooCommerce gibi tüm esneklik ve özelleştirme yeteneklerine sahip değil.  

Business Squarespace

Squarespace’in bir e-ticaret abonelik seçeneği vardır, bu nedenle sitenizi oluşturmak için Squarespace’i seçtiyseniz ve çok basit e-ticaret ihtiyaçlarınız varsa, bu rotayı seçebilirsiniz. Business Squarespace bir işlem ücreti alır, ancak bu, aboneliğinizi temel bir çevrimiçi mağazaya yükselterek atlanabilir. Ücretsiz bir alan adı, SSL güvenliği, SEO, terk edilmiş alışveriş sepeti kurtarma, indirimler, gerçek zamanlı taşıyıcı nakliyesi ve daha fazlasını içerir. Ancak Shopify kadar kullanıcı dostu olmadığı belirtildi. Ve Shopify gibi, WooCommerce kadar esnek değildir. 

Wix

Wix  oldukça kullanıcı dostu bir Shopify uzantısına sahiptir. Kullanabilmek için Wix hesabınızı yükseltmeniz ve Shopify’a abone olmanız gerekir. 

6. İlginç, akılda kalıcı ve ilgi çekici bir web sitesi kullanıcı arayüzü oluşturun

KOBİ web sitesi arayüzünüzün, olumlu bir izlenim bıraktığından emin olun.

Aşağıdaki önerileri uygulayarak bunu yapabilirsiniz:

  • Güzel grafikler ve okunması kolay yazı tipleri kullanın.
  • Grafiklerinizin hızlı yükleme için sıkıştırıldığından ve optimize edildiğinden emin olun. Web siteniz yavaşsa, Google gibi arama motorları sıralamanızı cezalandıracaktır. 
  • Web sitelerini nasıl tasarladıklarını ve optimize ettiklerini görmek için rekabeti araştırın; Küçük işletme web siteniz için işe yarayacak benzer bileşenleri uygulayın.
  • Sitenizden ne istediklerini görmek için hedef kitlenizi araştırın ve bunu başarmalarını kolaylaştırın.
  • Web sitenizin tasarımında tutarlı bir şekilde markalama yapın. Logo ve isminizi yerleştirin.
  • Kullanıcıların ihtiyaç duydukları sayfalara hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayan sezgisel bir gezinme sistemi tasarlayın.
  • İletişim bilgilerinize kolayca ulaşılabilmesini sağlayın. Mümkünse bir chatbot edinin.
  • Harekete geçirici mesajlar ekleyin (özellikle “şimdi satın alın” düğmeleri).
  • Küçük işletme web siteleri için standart olan sayfalar oluşturun, örneğin:
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
    • Ürünler / Hizmetler (açıklamalar ve görsel olarak çekici resimlerle)
    • Site haritası (SEO amaçlı)
    • Yönetim ekibi
    • Bize Ulaşın
    • Kullanım koşulları (kullanıcıların sitenizi nasıl kullanabileceklerini düzenleyen çevrimiçi sözleşme)
    • Gizlilik Politikası
    • İşletmenizle ilgili ek sayfalar

7. Web sitenizi arama motorları için optimize edin (SEO)

SEO, arama motorlarının web sitenizi uygun şekilde indekslemesini ve sıralaması ve ardından arama motoru kullanıcılarına göstermesini sağlamak için web sitenize uyguladığınız bir dizi uygulamadır. 

Web siteniz arama motorları tarafından “tarandıktan” sonra, benzer içeriğe sahip web siteleriyle rekabet eder. Web sitenizin tasarımı ve içeriği ne kadar iyi olursa, siteniz arama motoru sonuç sayfalarında o kadar yüksek görünür.

SEO esas olarak aşağıdaki uygulamaları içerir:

  • Anahtar kelime araştırması ve uygulaması
  • Optimum web sitesi kodu (Düşük HTML istek sayısı)
  • Hızlı sayfa yükleme
  • Güvenlik için bir SSL sertifikasına sahip olmak; SSL, web sunucuları ve tarayıcılar arasında geçen verilerin gizli kalmasını sağlayan standart güvenlik teknolojisidir
  • Mobil uyumlu bir siteye sahip olmak
  • Sitenize yönlendiren yüksek kaliteli geri bağlantıların (ilgili içeriğe sahip harici web sitelerindeki bağlantılar) varlığı
  • Çevrimiçi olarak çok sayıda olumlu yorum almak (Google, Facebook vb.)
  • İnsanların tıklamaya ve okumaya devam etmesini sağlamak için sitenizdeki dahili bağlantıları kullanmak
  • Sitenize bağlanmak için sosyal medyayı kullanma (LinkedIn, Twitter, Facebook, Pinterest, vb.)

SEO demek, arama motoru sonuç sayfalarının ilk sayfasında yer almak veya 300. sayfada yer alarak 0 trafik çekmeyle sonuçlanır. Bu yüzden çok ama çok önemlidir.

8. Düzenli olarak kaliteli içerik oluşturun ve yayınlayın

Hem içerik miktarı hem de güncel içerik arama motorları için önemlidir, bu nedenle sitenizde ve sitenize bağlanan harici sitelerde kaliteli makaleler veya blog gönderileri yayınlamak için bir plan oluşturmanız önemlidir.

Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak ve insanları sitenize tekrar tekrar dönmeye teşvik etmek istiyorsanız, web sitenizi yeni ve alakalı içerikle mümkün olduğunca sık güncellemeniz gerekecektir.

Statik sayfa içeriğine ve makalelere ek olarak, web sitenizde yayınlayabileceğiniz harika bir içerik biçimi de referanslardır. Müşterilerinizden referanslar istemek ve ardından bunları web sitenizde yayınlamak, küçük işletmenizi daha çekici hale getiren yeni, yüksek kaliteli içeriği sitenize göndermenin harika bir yoludur.

İçeriğinizin, insanların okumaktan keyif alacağı uygun, markaya uygun bir ton kullandığından emin olun.

9. İstatistikleri yönetin

Google Analytics ve Google Arama Konsolunu (her ikisi de tercihen Google Etiket Yöneticisi aracılığıyla ) ve Bing Web Yöneticisi Araçlarını yükleyerek trafiği ve site performansını analiz etmenize yardımcı olacak hayati verilerden yararlanın. Bu araçlar, aşağıdaki verileri izlemenizi sağlayacaktır.    

  • Sitenize günlük, haftalık ve aylık ziyaretçiler
  • Sitenizin her sayfasındaki görüntülenme sayısı
  • “Hemen Çıkma Oranı” – sitenize gelen ve yalnızca bir sayfayı görüntüledikten sonra ayrılan kullanıcıların yüzdesi (Google algoritmaları, ziyaretçilerin sitede daha fazla zaman geçirdiği teorisine göre, hemen çıkma oranı düşük web sitelerine daha yüksek sıralamalar verir ve değerli bulur)
  • Ziyaretçilerin sitede geçirdiği ortalama süre
  • Sitenizdeki tarama hataları (arama motorlarının sitenizin içeriğini tararken sitenizde bulduğu hatalar)
  • Sitedeki kırık bağlantılar
  • Kullanıcıları sitenize yönlendiren anahtar kelimeler
  • Sitenize geri bağlantılar (backlink)
  • Web sayfası yüklenme süresi
  • SEO’nuzu geliştirmenize yardımcı olabilecek diğer bilgiler

10. Bir web sitesi bakım planı uygulayın

Arama motorlarında iyi sıralanan ve saldırıya uğramayan başarılı bir web sitesine sahip olmak için, düzgün bir şekilde bakımının yapıldığından emin olmanız gerekir. Onu dünyaya getirdikten sonra bir inanç merkezi avlusuna bırakmayın.

Küçük işletme web sitesi bakım planı oluşturmak için bazı ipuçları:

  • Google search console verilerini en az ayda bir kontrol edin ve önemli hataların size gerçek zamanlı olarak e-postayla gönderilmesini sağlayın
  • Hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için trafik verilerini kullanın, böylece onlara daha iyi hitap edebilirsiniz
  • Uyarıları ve hataları optimize etmek ve düzeltmek için performans verilerini kullanın
  • Tüm yazılımların her zaman güncel olduğundan emin olun
  • Web sitenizin kötü amaçlı yazılımlardan arınmış olduğunu ve saldırıya uğramadığını bilmek için güvenlik taramaları çalıştırın
  • Web sitenizin belirli varyasyonlarının performansa yardımcı olup olmadığını görmek için “A/B testi” kullanın; örneğin, bir ürün satıyorsanız, belirli bir açılış sayfasının farklı resimlere ve ifadelere sahip iki versiyonuna sahip olabilirsiniz — A/B test, hangi versiyonun daha yüksek dönüşüm oranına sahip olduğunu görmenize olanak sağlar
  • Sürekli olarak kaliteli içerik yayınlayın
  • İşletmenizi internet’te pazarlamanın trendine uygun ve etkili yollarını bulun.
  • Web sitesi kullanıcılarının siteniz hakkında size geri bildirim sağlamasına izin verin
  • Web sitenizin en az günde bir kez ve en az 10 gün önce birden çok şekilde yedeklendiğinden emin olun

<< Dijital Ajanslar Kapsamlı Rehber >>

<< E-Ticaret Siteleri Fiyatları Kapsamlı Rehber >>

<< Yazılım Ajansları Kapsamlı Rehber >>

İşletmeler, kurumsal web siteleri aracılığıyla marka bilinirliği ve pazarda fark yaratmaya çalışıyor. Bu hedeflere ulaşmak için, işletmelerin ziyaretçilerine mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunması büyük önem taşımaktadır. Yalnızca bu tür şirketler estetik açıdan çekici ve kullanıcı dostu olan web sitesini geliştirme veya yeniden inşa etme potansiyeline sahip olduğundan, işletmeler en iyi web tasarım şirketlerini aramalıdır.

Web sitesi nasıl kurulur

Responsive Web Tasarımının Faydaları Nelerdir?

Duyarlı web tasarımı, web sitesinin hızlı yükleme ve temiz arayüzü hedefleyen kullanılan cihazın boyutlarına uyum sağlamasına olanak tanır.

Kullanıcılara içeriği görüntülemek için siteyi manuel olarak yeniden boyutlandırma özgürlüğü sunar. Derinlemesine anlamak için, aşağıda belirtilen, duyarlı bir web tasarımına sahip olmanın en önemli beş faydasını sıraladık.

1. Hedef mobil kitle

Statista’nın mobil cihaz trafiğiyle ilgili raporlarına göre , mobil cihazlar toplam küresel web trafiğinin yarısından fazlasını oluşturmaktadır.

Bu, web tasarımcılarını siteye erişmek için çeşitli araçlar kullanarak müşterileri barındırabilecek bir site tasarlamaya zorlar. Site, cihaz türleriyle sınırlandırılmadığında, işletme sahipleri, mobil ziyaretçi sayısının yanı sıra oturum sürelerinde bir artış olduğunu fark edeceklerdir.  

2. Daha hızlı web sayfaları

Hizmet sağlayıcılar arasındaki şiddetli rekabet içinde, potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek için işletmelerin hızlı yüklenen ve gezinmesi kolay bir siteye sahip olması gerekir. 

Ek olarak, web tasarımcısı, sitenin performansını ve hızını etkilemeden ek eklentileri ve üçüncü taraf araçlarını nasıl dahil edeceğini bilmelidir. Yavaş ve bozuk bir web sitesi, duyarlı tasarıma göre daha yüksek bir hemen çıkma oranına(bounce rate) sahip olacaktır. 

3. Sosyal medya erişimi

İyi tasarlanmış bir site, duyarlı sosyal medya düğmelerine sahip olabilir. Bu, okuyucuların sitenin içeriğini birden çok sosyal medya platformunda kolayca paylaşmasına olanak tanıyarak ürün tanıtımını hızlandırır.

Markanın potansiyel müşteriler arasındaki güvenilirliğini artırarak organik trafik ve dönüşümlerin artmasına neden olur. Dahası, sosyal medya eklentileri, kullanıcı etkileşimini geliştirir ve uzun vadede SERP’lerdeki (Arama motoru sonuç sayfası) sıralamaları artırabilir. 

4. Azaltılmış bakım maliyeti

Bir şirket, masaüstü kullanıcıları ve mobil kullanıcıları için iki farklı site geliştirirse, sitenin bakım maliyeti iki katına çıkar. Bununla birlikte, duyarlı bir tasarıma sahip olmak, siteyi sürdürmek için gereken zamanı ve kaynakları azaltır. Dahası, tek bir siteyi yönetmek, tasarımcıların potansiyel tehditleri veya kesinti sürelerini tespit etmesine ve önlemesine olanak tanır. Ayrıca, SEO stratejilerini uygulamak, birden fazla plan tasarlamak yerine benzersiz  yanıt veren web sitesi için daha uygun maliyetlidir.  

5. Yinelemeden kaçının

Şirket mobil sürümü için farklı bir URL kullansa bile, aynı web sitesinin iki sürümüne sahip olmak içerik yinelemesine neden olur. Arama motoru botları hangi içeriğin alakalı olduğunu belirleyemeyeceğinden, bu , sitenin arama motoru optimizasyonu beklentilerine zarar verebilir . Bu, her iki sürüm için de daha düşük arama sıralamalarına neden olabilir. Oysa duyarlı bir web tasarımına sahip olmak, işletmelerin tek bir site için ilgi çekici içerik oluşturmaya odaklanmasına olanak tanıyarak içerik çoğaltmayı ortadan kaldırır. 

Projenize uygun yazılım şirketlerinden teklif alın

Projeniz için ücretsiz fiyat teklifi alın

Web sitesi tasarım maliyetini etkileyen faktörler nelerdir?

Bir siteyi tasarlamanın maliyetini belirleyen birkaç parametre vardır. Aşağıdakiler, web sitesi tasarım maliyetine katkıda bulunan en önemli faktörlerdir.

1. Özellikler ve işlevsellik

Site tarafından sunulan temel özellikler ve işlevler çok önemlidir. İşletmenin niş, web sitesinin tasarımını ve operasyonel yeteneklerini etkiler. Bir sitenin ana sayfa, bize ulaşın sayfası vb. gibi temel işlev düğmeleri varsa, en basit grafik formları kullanılarak tasarlanabilir . Oysa sosyal medya eklentilerine, fotoğraf galerilerine, geri bildirim / sorgu formlarına vb. sahip ayrıntılı bir site, çeşitli parametreleri barındırmak için daha katmanlı tasarım gerektirebilir. 

2. UI / UX tasarımı

Kullanıcı arayüzünün (UI) yanı sıra olağanüstü bir kullanıcı deneyimi (UX) sunmak, ziyaretçinin siteye geri dönmesini garanti eder. Web sitesi hem estetik hem de gezinmek için pratik olmalıdır. Web sitesi tasarım şirketleri, Sans yazı tipi kullanmak, markanın imajıyla ilişkili bir renk paleti seçmek gibi site tasarımının detaylarına dikkat ederler. Web tasarımcıları ayrıca renkli görme engelli kişileri siteyi geniş bir kullanıcı yelpazesine erişilebilir kıldığını düşünmektedir. 

3. Duyarlı tasarım

Duyarlı bir web tasarımı oluşturmak, basit bir web sitesine sahip olmaktan daha pahalıya mal olabilir. Duyarlı bir tasarıma sahip bir site, farklı ekran boyutlarına mükemmel şekilde sığabilir. Bir sitenin farklı görünüm alanlarında eşit şekilde çalışmasını sağlamak için, web tasarımcıları birden çok test gerçekleştirir ve sitedeki aksaklıkları veya gecikmeleri belirler. Daha sonra sorunsuz bir web sitesi sunmak için bu tür çatışmaları çözerler. Başlangıçta, duyarlı web tasarımına yatırım yapmak pahalı görünebilir; ancak, uzun vadede faydalı olacaktır. 

4. İçerik yönetim sistemi

Web tasarım maliyetini belirleyen bir diğer faktör, sitenin arka ucunda oluşturulan CMS’dir. İçerik orijinal, ilgi çekici ve niş merkezli olmalıdır. Ayrıca, sadece yeni ziyaretçileri teşvik etmek için değil, aynı zamanda eski kullanıcıları elde tutmak için tasarlanan içerik sık sık güncellenmelidir. İşletmeler, infografikler, video içeriği vb. gibi farklı içerik biçimleri içerebilir. 

5. Gezinme

Menülerin derinliğinden bağımsız olarak, site gezintisi kullanıcı dostu ve anlaşılır olmalıdır. Ayrıca, sitenin veri tasarımı, ziyaretçilerin bilgileri hızlı bir şekilde bulmasına olanak tanıyan şeffaf gezinme sağlamak için karmaşık olmamalıdır. Bununla birlikte, web tasarım şirketleri birden fazla yolu işaretledikçe ve web sitesinde gezinmeyi basitleştirmek için bağlantıları ayıran etiketler oluşturdukça web tasarımının maliyeti artabilir. 

Web sitesi nasıl kurulur?Hazır websitesi araçlarıyla site kurmanın faydaları

Vix, Hostinger, godaddy, wordpress gibi siteler size kullanmanızın çok kolay olduğu web siteleri sunarlar. Sürükle bırak mantığı ile çalışır, bedava/ücretsiz seçenekleri vardır.

 Nasil site yapilir 1 web sitesi nasıl kurulur ajansara

1. Tecrübeye ihtiyacınız yok

Web tasarım araçlarını kullanmanın birincil yararı, herhangi birinin daha önce deneyimi olmadan profesyonel görünümlü bir site tasarlayabilmesidir. Ayrıca, web tasarım yazılımını kullanarak web tasarımını dahil etmek için tasarımcı, kodlama veya grafik tasarım becerileri gibi herhangi bir teknik beceri gerektirmez. 

Web sitesi nasil kurulur tasarim web sitesi nasıl kurulur ajansara

Çoğu web tasarım aracı, kullanıcının ihtiyaç duyduğu öğeleri seçmesine izin vermek için sürükle ve bırak arayüzü sunar. Dahası, her şey önceden kodlanmış olduğundan, siteyi oluşturan kişi herhangi bir öğenin işlevini belirleyen seçenekleri kolayca seçebilir. 

2. Tasarım üzerinde tam kontrol

Web tasarım araçlarını kullanırken, işletmeler web sitesi tasarımını ihtiyaca göre izleyebilir ve değiştirebilir. Web tasarımcısı, önceden var olan bir şablonda belirli bir öğeyi ekleme veya değiştirme özgürlüğüne sahiptir.

Renkler web sitesi nasıl kurulur ajansara

İşletme, renk şeması, tipografi, ek eklentiler, vb. gibi tasarımın çeşitli yönleri üzerinde tam yetkiye sahiptir. Ayrıca, gerekirse, sonraki aşamada bu öğelerin görünümünü ve eylemini bağımsız olarak değiştirebilirler.  

3. Zamandan ve paradan tasarruf Edin

hemen beğenize göre bir web tasarımı oluşturabilirsiniz. Dahası, profesyonel bir web tasarım ajansını işe almak, web tasarım yazılımı edinmenin aksine oldukça pahalı olabilir.

Web tasarım araçları, daha düşük yatırım maliyetiyle neredeyse aynı görünüm ve yanıt verme özelliği sunar. Bununla birlikte, özelleştirilmiş web tasarım çözümlerine ihtiyacınız varsa, uzman web tasarım şirketlerini tutmanız önerilir.   

4. Popüler özelliklere erişim

Web tasarım araçlarını kullanarak bir web sitesini yeniden biçimlendirmek, sitenin görünümünü ve hissini geliştirebilecek çok sayıda hayati tasarım özelliğine erişim sağlar. 

Seo araclari web sitesi nasıl kurulur ajansara

Çoğu yazılım, demo URL’ler, duyarlı kesme noktaları, çok adımlı animasyonlar, dinamik görüntü vb. gibi özellikler sunar. Bazı tasarım yazılımları ayrıca CMS, SEO ve diğer pazarlama çözümleri gibi ek hizmetler de sağlar. Bu web sitesi kurucuları tarafından sunulan dinamik arayüz, fikirleri iyi işleyen bir web sitesine dönüştürme görevini basitleştirir.  

Webtasarım şirketi nasıl kiralanır?

En uygun olanı bulmak için her web tasarım firmasını derinlemesine incelemek önemlidir. Bir web tasarım şirketi kiralamak istiyorsanız, aşağıda belirtilen noktaları göz önünde bulundurun. 

1. Portfolyo

Bir web sitesi tasarım şirketinin portföyü, size tasarım modeli ve en iyi web tasarımcıları tarafından yürütülen proje türü hakkında fikir verir. Ayrıca, adaylıklarını tartmanıza olanak tanıyan güçlü ve zayıf yönlerini belirlemenin uygun bir yoludur. 

Bir portföy ayrıca, web tasarım ajansının müşterilerinin gereksinimlerini yerine getirmedeki güvenilirliğini ve çeşitli endüstriler için site tasarlama konusundaki uzmanlığını vurgulamaktadır. 

2. Müşteri İncelemeleri

Günümüzde çoğu şirket, müşterileri tarafından kendilerine verilen geri bildirimleri ve tavsiyeleri yayınlamaktadır. Bu, diğer hizmet arayanların projeleri için adaylıklarını analiz etmelerine olanak tanır.

Müşteriler arasındaki itibarının yanı sıra web tasarım firmasının çalışma yöntemlerini ve hizmet kalitesini analiz etmek için kısa listeye alınmış web tasarım ajansına sunulan referanslara ve incelemelere göz atın. Gerçek müşteri değerlendirmesi elde etmek için, Ajansara gibi üçüncü taraf inceleme ve derecelendirme platformlarını incelemelisiniz. 

3. Bütçe

Geleneksel olarak, bir web tasarım projesinin tamamının masrafı, siteye entegre edilen özellikler ve işlevlerle sınırlıdır. Bununla birlikte, duyarlı web tasarımı, Kullanıcı Arayüzü ve Kullanıcı Deneyimi gibi faktörler ile CMS ve SEO gibi diğer sistemlerin dahil edilmesi projenin nihai maliyetini belirlemede hayati bir rol oynar.  

4. Son eğilimler

Web tasarımcıları, mevcut tasarım eğilimlerini kavramalı ve bunu site içinde uygulayabilmelidir. Sezgisel bir tasarım oluşturmak sadece ziyaretçilere hitap etmekle kalmaz, aynı zamanda onların bir yerden diğerine kusursuz bir şekilde hareket etmelerini sağlayarak dönüşüm sağlar. Dahası, en son tasarım trendlerini dahil etmek, işletmelere rakiplerine karşı rekabet avantajı sağlar. 

<< Dijital Ajanslar Kapsamlı Rehber >>

<< E-Ticaret Siteleri Fiyatları Kapsamlı Rehber >>

<< Yazılım Ajansları Kapsamlı Rehber >>

Projenize uygun yazılım şirketlerinden teklif alın

Projeniz için ücretsiz fiyat teklifi alın

Başlıklar
Projenize uygun yazılım şirketlerinden teklif alın

Projeniz için ücretsiz fiyat teklifi alın

Hemen Teklif Alın!

1
2
3
4
Ajans Kategorisi

Ajans kategorisini seçmekle başlayın,

Hizmetler

İstediğiniz hizmeti seçin,

Önceki
Detaylar

Aradığınız hizmeti daha iyi anlamak istiyoruz,

Önceki
Devam
İletişim Bilgileri

Size ulaşmamız için iletişim bilgilerinize ihtiyacımız var

Gönder
Önceki