Reklam Ajansı İş İlanları

Share on linkedin
Share on email
Share on print
Öncelikle ajansların renkli dünyasına hoş geldiniz. Reklam ajansları iş ilanlarına bakıyorsanız, bu yazıda sizin işinizi kolaylaştıracak pek çok detaya yer vermeye çalıştık.
Öncelikle ajansların renkli dünyasına hoş geldiniz. Reklam ajansları iş ilanlarına bakıyorsanız, bu yazıda sizin işinizi kolaylaştıracak pek çok detaya yer vermeye çalıştık.
İçindekiler

Temelden(Neyin içinde olmak istediğinizidaha iyi anlamanız için), daha karmaşığa yol alacağımız bu reklam ajansı serüvenimizde dileriz mutlu olacağınız, tecrübe kazanacağınız ve kendinizi geliştirebileceğiniz ajansı bulabilirsiniz.

Reklam ajansı
Kaynak

Reklam Nedir?

Reklam, “insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek, dikkatlerini bir ürüne hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışmak, onunla ilgili bilgi vermek, ona ilişkin görüş ve tutumlarını değiştirmelerini veya belirli bir görüşü ya da tutumu benimsemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan; iletişim araçlarından yer ya da süre satın almak yoluyla sergilenen ya da başka biçimlerde çoğaltılıp dağıtılan ve bir ücret karşılığı oluşturulduğu belli olan (diğer bir deyimle parasal destek sağlayan kişi ya da kuruluşların kimliği açık olan) duyuru”dur*.

Ajans Nedir?

Ajans, 1650’ler, “aktif çalışma”  olarak kullanılıyordu. 1670’lerde, “güç kullanma veya etki yaratma”, Ortaçağda “güç kullanma ya da etki yaratma biçimi” olan agentia, isim haliyle agentem (agens’in yalın hali) “etkili, güçlü,”  “harekete geçmek, ilerlemek; gerçekleştirmek, yapmak ,  eyleme teşvik; harekete devam etmek” olarak devam etti.

1861’de ise anlamı “Bir işin, bir başkası tarafından yapıldığı şirket/kuruluş.” olarak belirlendi

Ajans kökeni hakkında daha detaylı bilgiye “Ajans Nedir?” başlıklı kapsamlı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Şimdi “Ajans ve Reklam”ı birleştirme zamanı.

Reklam Ajansı Nedir?

Reklam ajansları müşterileri için, reklam oluşturma, planlama ve yönetimine odaklanan ve bazen promosyonun farklı türleriyle de ilgilenen, hizmet bazlı bir işletmedir. Reklam ajansı müşterisinden bağımsızdır ve müşterisinin ürün ve hizmetlerinin satışını dışarıdan bir bakış açısıyla ele alır2.

Reklam Ajansının Tarihi

İlk ajanslar, William Taylor’ın Londra’daki ofisini açtığı 1786’ya kadar uzanıyor. Bugün tarihteki ilk reklam ajansı olarak William Taylor’ın açtığı bu ofis kabul edilmiştir. Bununla birlikte, İngiltere  Avrupa’daki reklam ajanslarının öncüsü olarak kabul edilirken, fikri okyanusun karşısına taşıyan Volney B. Palmer’dı.

Palmer, 1840 yılında Amerikan topraklarındaki ilk ajansı açtı. Adland: Küresel bir Reklamcılık Tarihi, “agent” terimini kullanarak sağladığı hizmetleri tanımlayan Palmer’dan şu şekilde bahsediyordu: “Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da bulunan tüm şehirlerin ve illerdeki en iyi gazetelerin çoğunun günlük reklam ve abonelik satışını üstlenen ajansıydı. (Günümüzdeki medya satın alma ajansları/firmalarının atası oluyor kendisi.)  ”

Böylece Philadelphia’daki Third ve Chestnut Street’in kuzeybatı köşesinde yer alan Palmer’ın ofisi, bugünün reklam/medya satın alma ajansının prototipi haline geldi.

1842’de, çeşitli gazetelerde indirimli oranda büyük miktarda alan satın aldı, daha sonra alanı reklamverenlere daha yüksek oranlarda sattı. Metin, alan ve artwork reklamveren tarafından hazırlanıyordu. Böylelikle Palmer yaratıcı tarafta ufakta olsa bir etkisi olan bir reklam alanı aracısı (ad-space broker) haline geldi.

Bazı ajanlar, müşterilerinin talebi üzerine, New England’da gazetelerin reklam oranlarıyla dizinler oluşturdular. Birçok ajans gazete alanı satın alıp bir yeniden fiyatlandırma ile yeniden satarak kar elde etti. Diğer birçok reklam ajansı  aynı iş modelini 19. yüzyıla kadar N.W. Ayer & Son New York’ta kurulana kadar devam ettirdi.

Sonrasında Ajanslar, sadece alan satmak yerine, müşterileri için eksiksiz kampanyalar planlama, oluşturma ve yürütme dahil olmak üzere eksiksiz bir hizmet yelpazesi sağladı. De Beers, AT&T ve ABD Ordusu gibi müşteriler için çalışarak ünlendi ve  bir dizi unutulmaz slogan yarattı.

Ajans tarihi hakkında daha detaylı bilgiye “Ajans Nedir?” başlıklı kapsamlı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hangi türde bir ajansta çalışmak istiyorsunuz?

Pek çok ajans kategorisi bulunuyor. 12 ajans türünü anlattığımız yazımız “Ajans Türleri”ni inceleyerek, kendi niteliklerinize ve potansiyelinize göre nasıl bir ajansta çalışmak istediğinize karar verebilirsiniz.

Bu yazımızda sizin için kolaylık olması için en çok çalışılmak isteyen ajanslar olan Yaratıcı ve Dijital Ajansları  kısaca açıklayacağız.

Yaratıcı Ajans Nedir?

Çoğu zaman, Yaratıcı Ajanslar baskı tasarım hizmetleri sunar. İyi Yaratıcı Ajanslar tipik olarak “marka uzmanlarıdır” ve pazarlama ve ürün tasarımında mükemmeldir. Özellikle, harika logolar, antetli kağıtlar, kartvizitler tasarlamak ve uyumlu bir markalaşma hissi elde etmek için bilinirler.

Dijital Ajans Nedir?

Upanup‘a göre bir Dijital Ajans, ekran tabanlı ürün ve hizmetlerin yaratıcı, stratejik ve teknik gelişimini sağlayan bir şirket olarak tanımlanıyor. Tam bir dijital ajans, müşterilere arama motoru pazarlaması, çevrimiçi reklamcılık, web tasarımı, yazılım geliştirme ve e-ticaret danışmanlığı sunabilir.

Yaratıcı ajans ve dijital ajansın farkını konu aldığımız yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Ajans başvurusu nasıl yapılır? Bir ajansta nasıl çalışmaya başlayabilirsiniz?

“Her başvurunuzda ciddi çaba gösterin. Niyet mektubunuzu (önyazı olarakta geçer) pozisyona ve ajansa göre uyarlayın. Denemekten vazgeçmeyin. Ajans kariyer ilanlarını sürekli takip edin.”

Artıları ve eksileri ölçtünüz, reklamcılık/ajans kariyerinin sizin için doğru olduğu sonucuna vardınız. 90’lı yılların sonu ve 2000’lerin başlarında Türkiye’de , eğer iyi bir reklam ajansında bir iş bulmak istiyorsanız ve gerekli yetenekleriniz varsa, hızlı bir şekilde yükselmek nispeten kolaydı. Ancak bu günlerde rekabet yoğun.

Çok yetenekli sanat yönetmenleri, metin yazarları ve marka ekipleri üretmeye adanmış okullar var. Orada ajans gazilerinden daha parlak portföyleri olan mezunlar var. Ve ajanslar bir veya iki açık pozisyon için yüzlerce başvuru ile karşı karşıya kalıyor. Peki, durum böyleyken nasıl  bir ajansta çalışmaya başlayabilirsiniz?

Başlamak için ajansın aradığı niteliklere ,yeteneklere, sönmeyen bir tutkuya  ve her red edilişte bir sonraki için tekrar başvurabilecek gücünüz olması gerekiyor.

Kendi hayatımdan da yola çıkarak başarılı olmanız için aşağıdaki adımları izlemeniz sizin için faydalı olabilir. Burasının Türkiye olduğunu unutmayın lütfen. Dinamiklerimiz Hollywood veya avrupa filmlerinde izlediklerinizden oldukça farklı.

“İdealist olmaktansa, duruma uyum sağlamak ve bu durumdan sizin kazanacağınız şekilde strateji üretmek yıpranmanızı engelleyecektir. Bu sözümü unutmayın. Bir kenarda dursun. “

İşte bir ajansta işe girmenize yardımcı olacak 7 madde;

1.Stajla başlayın

2.Giriş seviyesinde bir pozisyon seçin

3.Reklamcılık eğitimi alın

4.Her başvuru ön yazısını özenle yazın, güncel ve çevrim içi bir portfolyoya sahip olun

5.Çevre oluşturun

6.Başvuru yapın. Yapın. Ve yapın. Başvuru yapın… Tekrar ve tekrar.

7.Tutkulu olun

Bu 7 maddeyi açıklamarıyla beraber buradan inceleyebilirsiniz.

 

Ajans nedir ajans iş ilanları reklam ajansı i̇ş i̇lanları ajans nedir reklam ajans is ilanlari dijital ajans iş ilanları portfolyo örnekleri ajansara ajans ara ajans bul 1 reklam ajansı i̇ş i̇lanları ajansara
Kaynak

Reklam Ajansı İş İlanları

Sadece iş aranılan platformlar değil, en yaratıcı ajansların web siteleri ve iletişim e-postlarına paylaşarak işinizi kolaylaştırmayı amaçladık. E-postalar imaj halinde. Çünkü webde gezen crawlerların bu e-postaları kapıp bu ajanslara virus ve spam e-postlar göndermesini istemiyoruz. E-postaların tıklanabilir  pdf halini destek@ajansara.com‘a e posta göndererek talep edebilirsiniz.

En İyi Ajanslar? En İyi Ajanslar Hangileri?

Her yıl Mediacat tarafından hazırlanan The Cat Report, ajansların aldıkları Kristal elma, Felis ve Effie  ödül sayılarına göre belirleniyor.  Tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.

#AjansWeb Adresi 
1TBWA\Istanbulwww.tbwa.com.tr 
24129Grey 
3Rafineriwww.rafineri.net 
4Havaswww.havasworldwide.com.tr 
5VMLY&R İstanbulwww.yristanbul.com 
6Tribal Worldwide İstanbulwww.tribalistanbul.com 
7Publicis İstanbulwww.publicis.com 
8Conceptwww.concept.com.tr 
9Senfonicowww.senfoni.co 
10MullenLowe İstanbulwww.istanbul.mullenlowe.com 
11BÜROwww.buroburo.net 
12BLABwww.blabistanbul.com 
13Lokalwww.lokalistanbul.com 
14McCann İstanbulwww.mccann.com.tr 
15milklabwww.milklab.com 
16Happy People Projectwww.happypeople.com.tr 
17Medina Turgul DDBwww.ddb.com.tr 
18Norr Filmhttp://www.norr.com.tr/ 
19   AWESOMEBROSwww.awesomebros.co.uk 
20Karbonatwww.karbonat.com 
21Kompüterwww.komputer.com.tr 
22Manajans J. Walter Thompsonwww.jwt.com/en/turkey 
23Grafikir Reklam Ajansıwww.grafikir.com.tr 
24Circuswww.circus.com.tr 
25On The Movewww.onthemove.agency 
26Öykü Dialogue Internationalwww.oyku.com.tr 
27Pure New Mediawww.pure.com.tr 
28Rabarbawww.rabarba.com 
29Tazefikirwww.tazefikir.com 
30Kafwww.kaf-adv.com 
31Autonomywww.autonomy.com.tr 
32FCB ARTGROUPwww.fcbartgroup.com 
33FCB HEALTH REAKTÖRwww.fcbhealthreaktor.com 
34Jingle Jacksonwww.jinglejackson.com 
35Kala Filmwww.kalafilm.com 
36Publicis Emilwww.publicisemil.com 
37Muhabbetwww.muhabbet.com.tr 
38Tick Tock Boomwww.ttboom.com 
39Voden Leo Burnettwww.leoburnett.com.tr 
403K1A Music3k1a.com 

Dikkatinizi çekebilecek yazılar:


Bir ajansta işe girmenize yardımcı olacak 7 madde

Ajans nedir ajans iş ilanları reklam ajansı i̇ş i̇lanları ajans nedir reklam ajans is ilanlari dijital ajans iş ilanları portfolyo örnekleri ajansara ajans ara ajans bul 1 reklam ajansı i̇ş i̇lanları ajansara

Portfolyo nedir? Portfolyo ne demek? Özgeçmiş(CV) vs Portfolyo

Portföy veya portfolyo, herhangi bir konudaki çalışmaların veya belgelerin bir araya getirildiği dosya. Portföy kavramının sanattan finansa çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Latince portare (taşımak) ve foglio (sayfa) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.[1]

Özgeçmiş(CV) vs Portfolyo

Özgeçmiş (Latince: Curriculum Vitæ (CV)) beceriler, deneyimler, eğitim durumu, iş tecrübesi vb. ile ilgili konularda hazırlanan kişiye ait özet. Özgeçmişte içerik net, açık ve kısa olmalıdır. Özgeçmiş, işe uygunluğu, özellikleri ve başarıyı özetle anlatan bir araçtır.

Kariyer portföyü bir kimsenin eğitim ve meslek hayatı ile ilgili önemli bilgi ve belgeleri düzenli ve sunuma hazır olarak bulundurması için oluşturulur. Portföy kişinin iş, daha yüksek mevki ve eğitim kurumlarına başvurularında kullanılır. Bu anlamda CV’den çok daha kapsamlıdır. Kişinin eğitiminin, çalışmalarının, yeteneklerinin, deneyimlerinin ve potansiyelinin kapsamlı bir özetidir. Günümüzde kariyer portföyleri gitgide yaygınlaşmakta, özellikle gelişmiş devletlerde öğrenciler liseden itibaren portföy oluşturma konusunda teşvik edilmektedirler.

Portföy, bir sanatçı veya yazarın stil ve metotlarını göstermek üzere hazırlanmış eser koleksiyonudur. Gerekli görülen yerlerde eserlerde düzenleme ve değişiklikler (edit) yapılmış olabilir. Portföy sanatçı veya yazarın en başarılı eserlerini veya belirli bir alandaki derinliğini yansıtıyor olabilir.

Portfolyo tasarımı ve portfolyo örnekleri

En güçlü yönlerinizi, en sade şekilde açıklayın. Kalabalık objelerden ve gereksiz detaylardan kaçının. Kendi isminizde bir portfolyo websitesi açın ve burada portfolyonuzu güncel tutarak kendinizi anlatın .

Aşağıda bazı portfolyo örnekleri bulabilirsiniz. Kendi portfolyunuzun bağlantısını yorumlarda paylaşırsanız sizi de listeye ekleyebiliriz 🙂

10. Stephen Calvillo

09. Eugene So

08. Daniel Polevoy

07. Olivier Guilleux

06. Jane Song

05. Julie Bonnemoy

04. Marco Marino

03. Rachel Cheng

02. Kuon Yagi

01. Ben Mingo

Portfolyo nasıl hazırlanır?

1.Neleri dahil edeceğinizi dikkatlice düşünün

Güçlü olduğunuz yönleri gösteren yetenekleri ve işleri vurgulayın. Tekrarlamalardan ve alakasız parçalar/objeler ile karmakarışıklaşık hale getirmekten uzak durun.

2.Çalışmanızı en iyi nasıl sunacağınıza karar verin

Çalışmalar genellikle A4-A3-A1 boyutlarında sunulur . Çalışmanızı nasıl sunduğunuz konusunda yaratıcı olmayı seçebilirsiniz, ancak çıktısı alınmış bir portföyünüz varsa kirli ve beceriksiz şekilde hazırlanmış görünmemesine dikkat edin. Materyalleri ve baskı kalitesi üst düzeyde olmalı. Mahalle aralarındaki ozalitçilerden uzak durun. İşinizi titizlikle yapan bir baskıcı bulun.

3.Dijital olmanız gerekebilir (Favori seçenek)

Portföyünüzü bir USB bellek ,web sitesi kullanarak sunmak daha uygun olabilir. Film veya animasyon tanıtımları iki ila beş dakika uzunluğunda olmalıdır. Benim bir marka yöneticisi olarak kişisel tercihim ise 30sn – 60sn arasında olması.

4.Bir hikaye anlatın

Showcase! Yaptığınız bir çalışmayı başından sonuna, iş sonuçlarıyla beraber anlatın.

5.Ayrıntıları düşünün

Kullanıcı deneyimini ve çalışmanızı en iyi nasıl sergileyeceğinizi düşünün. Örneğin, işiniz dokunsalsa plastik cüzdan kullanmak ideal olmayabilir. Animasyonlu veya video odaklı işler yapıyorsanız basılı, durağan, bol yazılı içerik vermekten kaçının.

6.Temel bilgileri unutmayın

Portföyünüz mantıklı ve sıralı bir şekilde sunulmalı, tutarlı bir şekilde etiketlenmeli ve adınız üzerinde olmalıdır. İçindekiler bölümü oluşturmayı, sayfa numarası ve kategori vermeyi ihmal etmeyin.

7.Pratik düşünün

Portföyünüzle seyahat edeceksiniz, bu yüzden büyüklüğünü ve ağırlığını göz önünde bulundurun. Büyük iş parçaları veya hassas öğeler fotoğraf olarak gösterilebilir. İhtiyacınıza göre çözüm bulun.

8.ROI (Return of Investment)

Veriye dayalı iş sonuçlarınız var ise eklemeyi unutmayın. Şunu %300 artırdım, puanlamalar %40 oranında arttı gibi.

9.Başkasın bir görüş almayı unutmayın

Bu kişi ideal olarak size yapıcı eleştiri sağlayabilecek bilgi ve deneyime sahip biri olmalıdır.

10.İlgi alanlarınız hakkında konuşmaya hazır olun

Görüşmede  sizinle kişisel bilgilerinizle, portföyünüzde veya çalışmalarınızda bahsettiğiniz fikirler, etkiler ve teknikler hakkında sorular gelebilir. Bunları sade ve akıcı bir şekilde anlatabilmeniz gerekir.

En çok beğenilen edilen wordpress portfolyo şablonları 

(En çok beğenilene göre sıralanmıştır. 14.01.2020)

1.  Dendrite

2.  Forester

3.  Emily Nolan

4.  Khaki

5.  Lester

6.  Thena

7.  Snow

8.  Vinero

9.  Joker

10. Avonmore

 

Online portfolyo siteleri

Behance ve Dribble’da mutlaka yer almalısınız. Upwork ve bionluk gibi sitelerde profil oluşturmanız ise sizin için ekstradan faydalı olacaktır. WordPress sizin için zor geliyorsa godaddy’nin hazır site aracı ve wix platformu ile sürükle bırak mantığında oldukça güzel görünümlü online portfolyonuzu oluşturabilirsiniz.

  1. Behance
  2. Dribbble
  3. Coroflot
  4. Adobe Portfolio
  5. Carbonmade
  6. Cargo
  7. Crevado
  8. PortfolioBox
  9. Portfoliopen
  10. Jobrary
Ajans nedir ajans iş ilanları reklam ajansı i̇ş i̇lanları ajans nedir reklam ajans is ilanlari dijital ajans iş ilanları portfolyo örnekleri ajansara ajans ara ajans bul 2 reklam ajansı i̇ş i̇lanları ajansara
Kaynak

Başarılar!

Yorumunuzu bırakın
Yorum
İsim
E-posta

İlginizi Çekecek Yazılar

Sürdürebilir Başarı İçin Ajansara'ya Şimdi Kayıt Olun!

Şeffaf, Güvenilir ve Tarafsız Bir Platform

Hemen Teklif Alın!

1
2
3
4
Ajans Kategorisi

Ajans kategorisini seçmekle başlayın,

Hizmetler

İstediğiniz hizmeti seçin,

Önceki
Detaylar

Aradığınız hizmeti daha iyi anlamak istiyoruz,

Önceki
Devam
İletişim Bilgileri

Size ulaşmamız için iletişim bilgilerinize ihtiyacımız var

Gönder
Önceki