Influencer Nedir? Türleri Nelerdir?

Share on linkedin
Share on email
Share on print
La Casa De Papel karakterleriyle influencer kavramını anlatarak konuyu biraz daha iyi bağdaştırmanızı amaçladık. Keyifli okumalar. 
La Casa De Papel karakterleriyle influencer kavramını anlatarak konuyu biraz daha iyi bağdaştırmanızı amaçladık. Keyifli okumalar. 
İçindekiler

Influencer’ın Türkçesi, çevirisi > Etkileyen / Kanaat önderi

Markanın pazarla etkileşime girmesi için en güzel kanallardan biri de influencerlar. Hedef kitleye ulaşmanın gittikçe zorlaştığı, odaklanma sürelerinin giderek düştüğü günümüzde, influencerlar uzmanlaştıkları konuda markalarla hedef kitleleri arasında bir köprü kuruyor.

 

 

Son zamanlarda oldukça severek izlediğimiz Netflix yapımı La Casa De Papel karakterleriyle influencer  kavramını anlatarak konuyu biraz daha iyi bağdaştırmanızı amaçladık. Keyifli okumalar.

Ne gibi özelliklere sahiptir bu influencerlar?

Instagram influencer nedir türleri nelerdir pazarlama influencer pazarlama marketing celebrity úrsula corberó
Veri Kaynağı: Hype Auditor
  • Yetkisi, bilgisi, pozisyonu veya kitlesi ile olan ilişkisi nedeniyle başkalarının satın alma kararlarını etkileme gücü.
  • Aktif olarak bağlı olduğu farklı bir nişte (Ör: Otomobil>Süper Otomobiller) yüksek oranda etkileşim…

Bu kişiler yalnızca pazarlama araçları değil, markaların pazarlama hedeflerine ulaşmak için birlikte çalışabilecekleri sosyal iletişim mecralarıdır.

Sosyal Medya Influencer Nedir?

Son on yılda sosyal medyanın öneminin hızla arttığını gördük. Ocak 2019 We Are Social Raporuna göre, 3.484 milyar insan aktif olarak sosyal medya kullanıyor. Bu rakam dünya nüfusunun % 45’ine denk geliyor.

 

 

Bu platformları kullanan insanlar kaçınılmaz olarak, karar verme süreçlerinde onlara rehberlik etmeleri için sosyal medyadaki influencerları-kanaat önderlerini- ararlar. İnsanın doğasında bu var. 

 

Hepimiz otonom yaşıyoruz. Kanaat önderlerini bularak hiçbir çaba harcamadan ilgilendiğimiz konu hakkında bilgi ve vizyon elde edebiliriz. Nasılsa onlar bizim yerimize çalışıp, araştırıyorlar. ( Bu konu sosyal ve nöro pazarlamanın kesişme noktasıdır bu sebeplerden dolayı.)

 

 

Sosyal medya influencerları, belirli bir konuda (niş-niche konuda) bilgi ve uzmanlıklarıyla ün yapmış kişilerdir. Tercih ettikleri sosyal medya kanallarında bu konuyla ilgili düzenli yayınlar yaparlar ve görüşlerine itibar eden hevesli, ilgili kişiler tarafından büyük takipçi kitlesine sahip olurlar.

 

 

Pazarlama profesyonelleri sosyal medya influencerlarını sever. Çünkü trendler, içerikler yaratabilir ve takipçilerini tanıttıkları ürünleri satın almaya teşvik edebilirler.

Influencer Türleri Nelerdir?

Influencerları bir çok farklı kategorilerde ayırmanız mümkün elbette. En yaygın yöntemlerden bazıları takipçi sayıları, içerik türleri ve etki düzeyidir.

 

 

Influencerları, içinde çalıştıkları nişe göre gruplayabilirsiniz. Bu, takipçi sayılarına baktığınızda küçük görünebilecek influencerların başka bir şekilde bakıldığında daha etkili görünebileceği anlamına gelir.

 

 

Örneğin, birçok mega-influencer aynı zamanda ünlü (celebrity) olabilir. Bununla birlikte, bu iki grubun da kitleleri üzerinde daha az gerçek etkisi vardır, çünkü özel, spesifik bir spektrumda/nişte uzmanlığa sahip değildirler. 

 

 

Bazı mikro ve hatta nano influencerlar, uzman oldukları nişlerinde takipçiler üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Bu gibi faktörler belli bir sektörü hedefleyen ürün satan bir firma için göz önünde bulundurulmalıdır. Yani piyasa değeri altında anlaşma yaptığınız bir celebrity, hedef kitleniz üzerinde mikro influencer kadar etki yapamayabilir. Sonuç? Gitti paralar. Şimdi yöneticiye hesap verme zamanı!

A) Takipçi Sayısına Göre Influencerlar

İnfluencer nedir? Türleri nelerdir?
Influencer Segmentleri – Sayılarına göre – Instagram’da kabul gören segmentlerdir.

 

I) Mega Influencer

Instagram influencer nedir türleri nelerdir pazarlama influencer pazarlama marketing celebrity el profesor alvaro monte influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara
Veri Kaynağı: Hype Auditor

Mega influencerlar sosyal ağlarında çok sayıda takipçisi olan kişilerdir. Farklı takipçi türleri arasındaki sınırlar üzerinde sabit kurallar olmamakla birlikte, yaygın bir görüş, mega influencerların en az bir sosyal platformda 1 milyondan fazla takipçiye sahip olması gerektiğidir.

 

 

Birçok mega-influencer, ünlerini çevrim dışı olarak kazanan ünlülerdir. Yani film yıldızları, sporcular, müzisyenler ve dizi yıldızlarıdır. Bununla birlikte, bazı mega influencerlar, çevrim içi ve sosyal aktiviteleriyle geniş takipçi elde edenler olabilir. Youtuberlar, Bloggerlar, Twitch fenomenleri vb…

 

 

Yalnızca büyük markalar influencer pazarlaması için mega influencerlarla proje yapmayı göze alırlar. Hizmetleri, gönderi başına yüzlerce bin lira olacak ve bu yüzden kimlerle işbirliği yapmaları gerektiği konusunda son derece telaşlı olacaklardır.

 

 

Aşağıda bazı mega influencerların  post başına yapacakları anlaşmalarda kazanabilecekleri rakamlar mevcut. Elbette bu rakamlara, etkileşim oranları, yorum sayıları, takipçi sayıları gibi analizlerle ulaşılıyor. Rayiç bedel olarak düşünebilirsiniz. Hype Auditor ile ulaştım bu verilere. 

 

Siz de bir influencer ile anlaşma yapmadan önce etkileşim hesaplaması yapabilir ve buna göre bütçenizi başka mecralara (örneğin etkinlik,) kaydırmayı gözden geçirebilirsiniz.

 

 

İnfluencer nedir? Türleri nelerdir? Tarkan 

 
 
Tarkan, harika bir yıldız. Karakteri, enerjisi ve sanatıyla Türkiye’de sevmeyeni yok. Tarkan, Türkiye’nin pazarlayamama sorunun en güzel örneklerinden biri. 

Güzel bir pazarız. Ama değerlerimizi ihraç edemiyor diğer pazarlarda konumlandıramıyoruz. Takipçi sayısının sağına bir 0, etkileşim oranının soluna bir 1 ekleyememiz ülke olarak bizim Tarkan’a yaptığımız büyük bir ayıptır kuşkusuz. Ve diğer pek çok sanatçıya…

 

      
Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 5 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara
Cristiano Ronaldo

 

 

Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 8 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara

Úrsula Corberó

 

Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 7 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara

Álvaro Morte

 

Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 4 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara

Kendall Jenner

 

 

 

 

Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 1 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara

Şeyma Subaşı

 

 

Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 3 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara
Seda Sayan‘ın kitlesi 40 yaş üstü olduğu için etkileşim oranı oldukça düşük. Ama ekranlarda tüketiciyi ikna edebilir.

Influencer nedir turleri nelerdir mega influencerlar celebrity ajansara ajansbul en iyi ajanslar reklam yaratici 2 influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara

 

Aleyna Tilki

II) Makro Influencer

Makro influencerlar, mega influencerlardan bir kaç tık aşağıdadır ve influencer pazarlama yapmak isteyenler için daha erişilebilirlerdir.

Sosyal ağdaki 500.000 ila 1 milyon arasında takipçisi olan insanları makro influencerlar olarak değerlendirilir.

 

Influencer nedir yazısıasdsd çalışmaları influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara
Beğenmediğimiz Arturito (Enrique Arce) bile 715 Bin takipçiye sahip.
Influencer nedir yazısı çalışmasdları influencer nedir? Türleri nelerdir? Ajansara
Marsella (Luka Peros), Arturito’ya göre daha az takipçiye sahip olmasına karşın, etkileşim oranı çok yüksek. Ortalama beğeni sayısıda Arturito’yu geride bırakıyor.

Bu grup iki türden oluşur. Ya B-dereceli ünlüler, henüz daha parlayıp büyük kitlelere ulaşamamışlar. Ya da, tipik mikro influencerlardan daha fazla takipçi çekmeyi başaran “başarılı” çevrim içi uzmanlardır. İkinci tip makro-influencer türü, influencer pazarlaması yapan firmalar için daha yararlı olacaktır. Çünkü genellikle içerik üretmeyi ve nasıl davranmaları gerektiğini bilirler, ve makro oluncaya kadar pek çok insanla etkileşim kurmuşlardır.

 

Makro influencerlar genellikle yüksek bir profile sahiptir ve farkındalığı artırmada mükemmel etkiye sahip olabilirler. Mega influencerlardan çok daha fazla makro influencer var, bu yüzden bir marka çok daha kolay şekilde makro influencer bulabilir.

III) Orta-Seviye Influencer

Orta seviye influencerların tek bir sosyal platformda 50.000 ila 500.000 takipçisi olduğunu düşünebilirsiniz.

 

Eğer bu kişi TV,dizi ünlüsü, müzisyen veya sanatçı dışındaysa ve uzmanlaştığı konu hakkında 50 binden fazla takipçisi varsa markanız için harika bir kanal olacaktır. Attığınızı 12’den vurabilirsiniz bu influencerlarla. Elle tutulur sayıda hedef kitlenize sahip bir influencerla çok hızlı ve etkili sonuçlar alabilirsiniz. Benim favorim Orta Seviye influencerlardır.

 

Bununla birlikte, bu düzeyde influencera dikkat etmelisiniz. Bu, influencer sahtekarlığına girme olasılığı en yüksek olan kategoridir – bazıları yalnızca satın aldıkları takipçiler sayesinde bu konumlarına ulaşmıştır.

 

Segmentin önemi yok, bir influencer ile anlaşma yapmadan önce bir veya bir kaç araçla elbette analiz yapın. Ama bunun haricinde bir göz atın kimler nasıl yorumlar yazıyor? Nasıl profiller beğeniyor ve takip ediyor. Manuel kontrol zaman alır ama takipçi kitlesi hakkında gerçekçi bir görüşe sahip olmanızı sağlar.

IV) Mikro Influencer

Bazı uzman nişler hakkında bilgi sahibi olan sıradan gündelik insanlardır. Bu nedenle, genellikle bu niş ile ilgilenen insanlar arasında büyük bir takipçi kazanmışlardır.

Tabii ki, etki seviyesini gösteren sadece takipçi sayısı değil; mikro influencerın takipçileriyle olan ilişkisi ve etkileşimi.

 

Mikro influencerların bir sosyal platformda 10.000 ile 50.000 takipçisi olduğunu düşünebilirsiniz.

 

Bazı mikro influencerlar oldukça idealist ve seçici olabilir. Parayı veya imkanları göz önünde tutmazlar. Çoğu zaten iyi kazanıyordur ve en başta hiç takipçi kasma derdi olmamıştır.

 

Bu yüzden bazıları bir markayı ücretsiz olarak tanıtmaktan mutluluk duyarken bazıları markayı sevmediği için para verseniz de kabul etmezler.

 

Tüketici davranışlarının doğası değişiyor. Özellikle internette vakit geçirmeyi, televizyon izlemekten veya spor müsabakasına ya da sinemaya gitmekten daha fazla zaman harcayan Z kuşağı mikro influencerları gitgide daha yaygın ve daha ünlü hale getiriyorlar.

V) Nano Influencer

En yeni influencer tipi nano-influencer’dır. Bu insanlar  az sayıda takipçiye sahiptir, ancak son derece niş bir sektörün son derece niş bir parçasında son derece uzmanlaşmış olma eğilimindedirler.

 

Nano influencerları küçük bir gölette meşhurlaşmış büyük bir balık olarak düşünebilirsiniz. Birçok durumda, 1.000’den daha az takipçileri vardır. Ama bu takipçileri meraklı ve ilgilenen takipçiler olacaklar, nano influencerla etkileşime girmeye ve fikirlerini dinlemeye istekli olacaklardır. (Yani etkileşim-engagement rate- oranları yüksektir bu influencer dostlarımızın)

 

Sizinle olan sponsorluk anlaşmalarını ayaklarına gelen bir fırsat olarak görüp, ellerinden geleni yapabilir, eşsiz içerikler oluşturabilirler.

 

Birçok firma nano influencerları önemsiz olarak görse de, son derece uzmanlaşmış ve niş ürünler yapan firmalar için çok önemli olabilirler.

 

Bütçe dostu olabilir ve az sayıda nano influencerla muazzam bir etkileşim başlatabilirsiniz. Ancak çoğu niş pazarlama faaliyetinde, geniş bir kitleye ulaşmak için onlarca nano influencer ile çalışmanız gerekir. Ki bu firmada çalışan pazarlama profesyoneli/leri veya bu operasyonu üstlenen ajansın pek de uğraşmak isteyeceği türden bir şey değildir. 🙂

B) İçerik Türüne Göre Influencerlar

Son zamanlarda video’nun iletişim gücünün etkisiyle youtube ve twitch influencerları oldukça revaçta. Blogların yerini Vloglar alıyor. İçerik kategorisine bir göz atalım.

I) Blog

Sosyal medyadaki blogcular (ağırlıklı olarak mikro blogcular) ve influencerlar hayranlarıyla en otantik ve aktif ilişkilere sahiptir. Markalar artık bu kategorinin önemini yavaş yavaş anlıyor ve buralara da odaklarının bir bölümünü kaydırıyorlar.

 

Bloglama kısa bir süredir influencer pazarlamasının bir parçası. İnternette çok etkili bloglar var. Popüler bir blog yazarı, bir yayında ürününüzden olumlu bir şekilde bahsederse, blog yazarının takipçileri ürününüzü denemek isteyebilirler. Yeni nesil köşe yazarları diyebiliriz kendilerine. Elbette çok daha niş yazan bir köşe yazarı modeli.

 

Birçok blog yazarı belirli sektörlerde önemli takipçilere ulaşmışlardır. Örneğin, kişisel gelişim, finans, sağlık, çocuk yetiştirme, müzik ve blog yazmanın kendisi de dahil olmak üzere birçok konu hakkında son derece etkili bloglar var. Başarılı blogların ortak noktası okuyucularına olan saygılarıdır. Okuyucularıyla daha farklı bir iletişimleri, etkileşimleri bulunur.

 

Bir blog yazarının ürününüzün önerdiği bir şey yazması yazının içinde tavsiye olabilir veya sponsorlu sizin ürününüze özel bir inceleme, tanıtım yazısı olabilir. Böylelikle kendi ürünlerinize bağlantılar koyabilir ve direkt hedef kitleniz ile alakalı bir trafik çekebilirsiniz.

II) Youtube

Tabii ki, bir blog internetteki tek popüler içerik türü değildir. Başka bir favori içerik türü video bir kaç yıldır oldukça yükselişte. Pek çok firma sadece kendi sitesinde yayımladığı video içerik oluşturmak yerine daha geniş kitlelere ulaşabileceği Youtube’a videolarını koyuyor. 

 

Bunun bir adım ötesine giden firmalar kendi Youtube kanallarına özel programlı bir şekilde içerik üretiyor, Youtuberlarla sponsorluk anlaşması yaparak içerik ürettiriyor veya onların içeriklerinde yer alıyorlar. Nano Youtuberları bulup onlarla iletişime geçmeye ve küçük projeler yapmaya başlayarak bu alandaki denemelerinize başlayabilirsiniz.

III) Podcast

Podcasting, popülaritesi artan nispeten yeni bir çevrim içi içerik biçimidir. Türkiye’de yeni yeni başlıyor. Yemeksepeti podcast pazarlamasını kullanan az sayıda markalardan biri.

IV) Sadece Sosyal Mecra

Tabii ki blog yazarları, podcast yayıncıları ve YouTuberlar yeni içerikler hazırladıkları zaman ana yayın yaptıkları yere trafik çekmek için sosyal medyayı da kullanıyorlar. 

 

Genellikle yeni yazıları veya videoları sosyal medyada yoğun bir şekilde tanıtırlar elbette.

Bu kişileri ayırmak için sadece şuna bakmalısınız, sosyal medyadan başka bir yerde içeriklerini paylaşıyor mu? Eğer paylaşmıyorsa bu kişi sosyal medya influencerı’dır. Arada sırada Youtube’a bir kaç video ve sağa sola bir kaç yazı yazması bunu değiştirmez.

C) Etki Seviyesine Göre Influencerlar

I) Ünlüler (Celebrity)

Ünlüler sosyal medyanın yavaştan şahlanmasına kadar (2010’a kadar) en önemli rolü üstleniyorlardı. Artık gitgide önemleri azalsa da (Pazarları eskisi gibi domine edemiyorlar, kendilerinden uzun süre bahsettiremiyorlar.) hala büyük önem taşıyorlar. Pastanın büyük dilimi elbette onlara ait.

 

Influencer pazarlaması bu günlerine onların sayesinde gelmiştir. Biz onları yarattık, onlarda kendi mecralarını ve yeni bir pazarlama iletişimi türü yarattılar.

İşletmeler taş devrinden beri bir ünlünün ürünlerini tanıtması veya kullanmasıyla satışlarının genellikle arttığının farkındalar.

 

Bu yüzden markalar ünlüleri kullanmak istiyor. İstiyor ama birkaç sorun var.

Çoğu üst düzey markanın sorunlarından bazıları, influencer kampanyalarını yapabilecekleri onların istedikleri özelliklere sahip az ünlünün bulunması ve bu ünlülerle uygun bütçelerle anlaşma yapmanın çok zor olmasıdır.

 

Ünlüleri, hedef kitlelerini etkilemek için kullanan birçok şirket, özellikle de üst düzey markalar var. Pek çok marka hedef kitlesini etkilemek için “ünlü yaratmak” zorunda kalıyor. Markalar bu isimlerle anlaşma yapmak için hem büyük bütçeler harcıyor, hemde koca bir reklam ve pazarlama faaliyetiyle bu makro veya orta seviye influencer’ı kitlelere tanıtıyor. Bu “ünlü-yaratıcı” harika işlerin arkasındaki pazarlama profesyonellerine ve kreatif ekiplere bazen üzülüyorum. Yalıda oturmuyor bu dostlarımızın hiçbiri. Herkes yıldızın ışıltısından başka bir şey görmüyor. Peki o yıldızı, yıldız yapanlar? Zamanla bu pasta daha adil dağılır diye umuyor ve yazımıza devam ediyorum.

 

Ünlülerin influencer olarak kullanılmasındaki sorunlarından bir diğeri, bir ürünün hedef kitlesiyle kredibilitesinden yoksun olmalarıdır. Örneğin Haluk Levent bir içecek markasının ürününü tanıtmada etkili olabilir, ancak yeni dev rezidans projesini tanıtması karakteri ile ters düşeceği için takipçileri tarafından ilgi görmeyebilir. 

 

Negatif etki yaratabilir. Damla reklamında oynayan Nil Karaibrahimgil beni aşırı irite etmişti örneğin. Bana “Bak bu teoride su al iç” denilse kabul edebilirim ama “Bu su doğaldır, saftır lay laayy” diye doğal algısı olan birine söyletmek toplumsal ve ticari ahlaka uymuyor. Reklamcılık adabına ters düşüyor. Ünlüleri bu şekilde kullanmayın. Reklam ajansınız önerebilir, ya da bir ajans olarak aklınıza gelebilir bu fikir. Sadece durun düşünün ve yapmayın.

 

Ünlülerin birçok hayranı ve devasa sosyal medya takipçileri olabilir. Bununla birlikte, onları takip edenler üzerinde ne kadar gerçek bir etkiye sahip oldukları tartışmalıdır. ( Hedef kitle çok çeşitlenebiliyor. Sayı arttıkça Instagram algoritmaları daha ezici bir şekilde devreye girince, penetrasyon oranları 1000’de 1’e düşebiliyor. Sonuç: Her ünlü aradığınız cevap olmayabilir.)

II) Kanaat Liderleri (Key Opinion Leaders)

Sektör uzmanları ve gazeteciler gibi düşünce liderleri de etkili sayılabilir ve markalar için önemli bir konuma sahip olabilir.

 

Sektör liderleri ve düşünce liderleri, uzmanlık alanlarıyla ilgili nitelikleri, konumları veya deneyimleri nedeniyle saygı kazanırlar. Çoğunlukla, bu saygı, nerede çalıştıklarının itibarı nedeniyle daha fazla kazanılır. Örneğin, büyük bir gazetedeki gazeteci muhtemelen bir haber raporu yazdığı konularda uzman değildir, ancak prestijli bir kurum tarafında çalıştığı için saygı duyulur ve sözü dinlenir.

 

Bu uzmanlar aşağıdaki meslekleri içerir:

Gazeteciler
Akademisyenler
Sektör uzmanları
Profesyonel danışmanlar

Kanaat liderleriyle çalışırken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri, birçoğunun itibarlarını çevrimdışı bir ortamda oluşturdukları ve büyük veya aktif bir sosyal takipçi grubuna sahip olmayacaklarıdır. Onları gazetelerde, kitaplarda, televizyon programlarına telefonla bağlanmış halde (uzman oldukları konu hakkında) görebilirsiniz.

III) Kitlelerini ortalamanın çok üzerinde etkileyenler

Birçok yönden, en iyi influencerlar, belirli bir alanda uzman olarak itibarlarını çevrim içi olarak oluşturdular. Kanaat liderlerine benzerler, ancak genellikle online aktiviteleri ile ünlerini daha gayri resmi kazanmışlardır. Ve bu itibarı yaptıkları sosyal paylaşımların kalitesi, yazdıkları blog yayınları, konuştukları podcast’ler ve YouTube kanallarında yayınladıkları videolar aracılığıyla oluştururlar.

 

Bu influencerlar en iyi iletişim becerilerine ve bu becerileriyle kitleleriyle etkileşime girerler. Takipçilerini ikna ederler ve kendi alanlarında uzman olarak tanınırlar

Takipçilerinin sayıları büyük ölçüde uzmanlık konularına bağlıdır. Bu insanların nişlerinde diğerler 2 kategoriye göre inanılmaz derecede yüksek takipçilerinin olduğunu göreceksiniz.

 

Yazının sonuna geldik. Yorum ve eklemelerinizi bize yazın.

Sizi Berlin’in  Ti Amo parçasını söylediği 1 saatlik tekrar eden videosu ile baş başa bırakıyorum. Keyifli günler.

Bonus: Dünyada en çok takip edilen influencerlar

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by therock (@therock) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ene10ta Érre 🇧🇷👻 neymarjr (@neymarjr) on

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

Netflix’ten 6 Pazarlama Dersi

Pazarlama Nedir? Çeşitleri, Stratejileri Ve Örnekleri

Yaratıcı Ajansların Takip Etmesi Gereken 20 Blog

 
Yorumunuzu bırakın
Yorum
İsim
E-posta

İlginizi Çekecek Yazılar

Sürdürebilir Başarı İçin Ajansara'ya Şimdi Kayıt Olun!

Şeffaf, Güvenilir ve Tarafsız Bir Platform

Hemen Teklif Alın!

1
2
3
4
Ajans Kategorisi

Ajans kategorisini seçmekle başlayın,

Hizmetler

İstediğiniz hizmeti seçin,

Önceki
Detaylar

Aradığınız hizmeti daha iyi anlamak istiyoruz,

Önceki
Devam
İletişim Bilgileri

Size ulaşmamız için iletişim bilgilerinize ihtiyacımız var

Gönder
Önceki